
05.06.25 – 2025 Dünya Çevre Günü şerefine, D-Marin Akdeniz ve Körfez bölgelerindeki seçkin marinalarında çevresel performansta önemli ilerleme kaydettiği bir yılı gururla yansıtıyor. D-Marin, tutarlı yatırım, yenilik ve iş birliği yoluyla operasyonlarının her seviyesinde sürdürülebilirliği ilerletiyor, sorumlu deniz misafirperverliği için yeni bir ölçüt belirliyor ve çevre bilincine sahip yatçılığın geleceğini şekillendiriyor.
D-Marin, çevresel etkisini en aza indirmek için önemli adımlar atarak temiz enerji altyapısına, atık azaltma teknolojilerine ve olumlu etkisini marinalarının çok ötesine taşıyan sektörler arası ortaklıklara yatırım yaptı.
2024 yılında, marinalarında 15 tondan fazla katı atık yönetildi ve bunların %30'u başarıyla geri dönüştürüldü. Gelişmiş DPOL2 ve Jellyfishbot sistemleri kullanılarak deniz tabanı ve yüzey temizlikleri beş tondan fazla deniz çöpünü temizledi ve faaliyetler Yunanistan, Hırvatistan, BAE ve Fransa'da gerçekleştirildi.
Buna paralel olarak, D-Marin akıllı kaide sistemlerinin kullanımını genişleterek rıhtımda daha verimli su ve enerji kullanımına olanak sağladı. Şirket artık Türkiye ve Hırvatistan'daki kurulumlardan yılda 4,9 GWh güneş enerjisi üretiyor ve bu da 1.345'ten fazla eve güç sağlamaya yetiyor ve çevresel ayak izini daha da azaltmak için 'Menşe Garantileri' kapsamında ek 6,5 GWh satın alındı.
Bu yılki önemli bir dönüm noktası, D-Marin'in Bilim Tabanlı Hedefler girişimine (SBTi) resmi taahhüdüydü. 2030 yılına kadar Kapsam 1 ve 2 emisyonlarında %42'lik bir azalma sözü vererek, Paris Anlaşması'nın hedeflerine uyum sağlamaya adanmış sorumlu işletmelerden oluşan küresel bir topluluğa katıldı.
D-Marin'in COO'su Andrea De Santis, "Çevresel sorumluluk operasyonel bir hedeften daha fazlasıdır, yatçılığın geleceğini nasıl şekillendireceğimizin tanımlayıcı bir ilkesidir" dedi. "Dikkatli yatırım, iş birliği ve uzun vadeli düşünme yoluyla, yalnızca en yüksek hizmet standartlarını karşılamakla kalmayıp aynı zamanda denizlerimizin korunmasına anlamlı bir şekilde katkıda bulunan marinalar yaratıyoruz."
Geçtiğimiz yıl boyunca, D-Marin'in çabaları çeşitli prestijli sertifikalar ve ödüllerle takdir edildi
EcoVadis'ten alınan Gümüş Madalya, şirketi sürdürülebilirlik performansı açısından küresel olarak eğlence sektörü işletmelerinin en iyi %6'sı arasına yerleştirdi.
Çevresel uygulamalarda mükemmelliği tanıyan Yeşil Elma Çevre Ödülü.
Grup çapında ISO 14001 sertifikası, yakın zamanda Punta Faro Marina'yı da kapsayacak şekilde genişletildi.
Tüm Akdeniz marinalarında (Malta ve Palma'nın yeterlilik yolunda ilerlemesiyle) devam eden Mavi Bayrak sertifikası, su kalitesi, güvenlik ve çevre eğitiminde mükemmelliği gösteriyor
D-Marin'in sürdürülebilirliğe yaklaşımı altyapı veya sertifikasyonla sınırlı değildir, aynı şekilde farkındalık ve eğitime de odaklanmıştır. WWF Fransa, HELMEPA, TURMEPA ve Green Sail gibi kuruluşlarla iş birliği içinde olan D-Marin, okul ziyaretleri, marina temizlikleri ve çevre bilinci etkinlikleri aracılığıyla yerel topluluklarla etkileşim kurmaya devam ediyor. Camille Rayon'da son girişimler, çocukları ve misafirleri deniz korumasını eylem halinde keşfetmek üzere bir araya getirdi.
Şirketin Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve CSR Hellas'a üyeliği, uluslararası çevre bakımı, kurumsal sorumluluk ve şeffaf yönetim ilkelerine olan bağlılığını daha da güçlendiriyor.
Yatçılık sektörü geliştikçe, D-Marin büyümeyi sorumlulukla dengelemeye, misafirler, kaptanlar, topluluklar ve kıyı ortamlarıyla ortaklık içinde sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye odaklanmaya devam ediyor.